Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Kovači su u zraku, uče i Pepove fore

'19.05.2010., stadion Woerthersee, Klagenfurt - Prijateljska utakmica reprezentacija Austrije i Hrvatske. Zoran Mamic , Robert i Niko Kovac pricaju u lozi Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
23.10.2013.
u 09:00

Izbornik je u zraku kao stjuardesa! I to je dobar, pravi potez. Sjetit će se i sami kako ih je obilazio Cico Kranjčar, bio je to slastan recept, igrali su SP...

Mobitel je Slavenu Biliću služio kako bi na njemu igrao igrice krateći vrijeme na letovima obilazeći hrvatske reprezentativce po Europi i kako bi s njima dogovorio mjesto susreta. Sreli smo ga jednom na letu iz Münchena gdje je bio kod Olića, glava mu je bila zadubljena u telefon, bilo je simpatično vidjeti ga kako se muči ne bi li prešao nivo... Igoru Štimcu mobitel je služio kako bi od kuće telefonirao, jer većinu aktualnosti rješavao je pozivima. Za razliku od prethodnika, nije često išao na put. Pokazalo se da je to Štimcu bio loš potez, povećao se jaz između klupe i kabine.

Učili od Guardiole

Učeći na pogreškama bivšeg suigrača, Niko Kovač, inače poznat po tome da mu mobitel nije najdraži predmet (na telefon se ne javlja čak ni Davoru Šukeru u trenutku mobilizacije), brzo se spakirao i – hrabro s bratom sjeo u dash Croatije Airlinesa i krenuo na turneju. Kavu su popili u Madridu s Lukom Modrićem, vođom reprezentacije, pa produžili na ždrijeb u Zürich. U utorak su se u Leverkusenu sastali s kapetanom Darijom Srnom i Eduardom pa isti dan odletjeli u London, a u srijedu će već biti u Münchenu, gledati Marija Mandžukića. Izbornik je u zraku kao stjuardesa! I to je dobar, pravi potez. Sjetit će se i sami kako ih je obilazio Cico Kranjčar, bio je to slastan recept, igrali su SP... Večeras su se namjerili gledati Marija Mandžukića na djelu protiv čeških prvaka Plzena. A upravo su na Bayernu on i brat ''studirali'', jer na pripremama prvaka susreli smo ljetos Roberta Kovača s – bilježnicom.

– Želim učiti od Guardiole, gledam ga kako gestikulira, kako radi na treninzima, kako igračima pokazuje što treba raditi, gdje stati. Cilj mi je prepoznati stvari u kojima griješim, ispravljati ono što je loše, a on je idealan učitelj – ispričao nam je tada mlađi Kovač ne sanjajući da će uskoro dobiti, uz brata, ključnu rolu na klupi reprezentacije. Gledat će dvojac opet Bayern, ovaj put protiv Plzena. U tom susretu jedno je sigurno – najsebičniji nogometaš planete, Arjen Robben, sigurno neće nikome dodati loptu! Naime, lovit će rekord, pokušati postići gol i postati četvrti koji je na šest utakmica zaredom tresao mrežu... Susreti Lige prvaka koji će braća svakako pogledati na snimci kada se vrate kući su večerašnje gostovanje Šahtara kod njihova bivšeg kluba Bayer Leverkusena, ali i vječni europski derbi, u kojem Real Madrid dočekuje bivši Robertov klub Juventus.

Luka, ti si ključ uspjeha

Na papiru Luka Modrić očekuje se u prvom sastavu, a na vrata će Casillas.

– Ne mogu vjerovati da je Iker Casillas, tako veliki vratar, na klupi u Madridu! Čovjek je fantastičan, bolji nego ikad – hvalio ga je Gianluigi Buffon. Što je poželio, to je i dobio, jer očekuje se da će zamijeniti Diega Lopeza. Usput, u posljednjih 10 godina Real je uložio više od 600 milijuna eura kako bi postao europski prvak, što čeka od 2002. Desetu jubilarnu ''zvjezdicu'' trebao bi im osigurati Luka Modrić. A i Hrvatima SP... I to mu je novi izbornik na kavi sigurno nekoliko puta ponovio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije